Något som har efterfrågats på nästan alla projekt jag har varit på har varit att enkelt komma åt relevant information via mobilen. Fram tills nyligen har detta inte varit möjligt utan att bygga egna appar men med Dynamics 365 for Operations finns detta Out of the box med ett antal Mobile Workspaces! Följande Mobile Workspaces finns tillgängliga idag:

  • Cost object overview
  • On-hand inventory
  • Sales orders
  • Vendor collaboration

 

I det här inlägget kommer fokus ligga på hur Mobile Workspaces sätts upp och vilka möjligheter de medför. Tekniska krav för att ha tillgång till Mobile Workspaces:

  • Dynamics 365 for Operations version 1611, update 3
  • Hotfix KB 4013633 installerad
  • Dynamics 365 for Operations mobile app (Finns att hämta  på Google Play store och Apple Store)

 

När de tekniska kraven är uppfyllda har ditt företag tillgång till ovan nämnda Mobile Workspaces. Företagets administratör behöver bara välja vilka Mobile Workspaces som ska vara tillgängliga för användarna i verksamheten. Det görs genom att gå in på System parameters och publicera valda Workspaces. Snabbt och enkelt! Nu kan alla användare komma åt Workspaces genom sin app på mobil eller platta.

GetImage (7)

Två Mobile Workspaces som jag tycker är väldigt användbara är Sales orders och On-hand inventory. Funktionaliteten som de erbjuder är exakt i linje med vad som efterfrågas av t.ex. säljare som ofta står på mässor eller är ute hos kund; att snabbt och enkelt kunna komma åt relevant information kring säljordrar och lagersaldon för artiklar.

 

I Sales orders Workspace kan användaren på ett smidigt sätt söka fram en kund, se kontaktinformation om kunden och alla säljordrar som kunden har lagt. Det går också att direkt söka fram en specifik order för att se status och information kring den. I On-hand inventory Workspace kan användarna få fram information om lagersaldon för artiklar.

GetImage (8)

Sales order Mobile Workspace

GetImage (9)

On-hand inventory Mobile Workspace 

 

Att ha möjligheten att använda sig av appar för att på ett enkelt och snabbt sätt få fram den mest relevanta informationen tror jag kommer att vara något som vi ser mycket mer i framtiden med Dynamics 365 for Operations. Microsoft satsar mycket kring det här området där flera standard Mobile Workspaces är planerade för framtida uppdateringar. Microsoft uppmuntrar också partners till att utveckla egna värdeskapande appar. Vi har en spännande tid framför oss med mycket möjligheter som kan skapa värde för våra kunder!

 

/Luchezar Kotzev