Den 12 till och med 15 mars går årets D365 Technical Conference av stapeln i Washington State Convention Centre i centrala Seattle. Är du intresserad av de senaste nyheterna inom D365 for Operations och kringliggande produkter och tjänster? Ta chansen att följa med Acando och uppleva tre inspirerande dagar. Registrering till konferensen görs här.

Viktigt att tänka på är att konferensen endast fokuserar på D365 for Operations. Man täcker alltså inte övriga produktivitetstjänster i D365 sviten så som Sales, Marketing och Customer Service. Är man mer intresserad av dessa områden finns det en motsvarande konferens, Extreme365, som man kan titta närmare på. Mer information om denna konferens finns här.

Man kan fundera över varför Microsoft inte redan slagit ihop dessa två konferenser till en gemensam Dynamics 365 konferens. Det skulle ju vara det mest logiska, då det numer är en gemensam plattform som Microsoft går till marknaden med. Om man får spekulera tror jag att vi kommer att se just detta inom de närmaste åren.

Vem är då målgruppen för D365 Tech Conference?

Målgruppen är alla som är intresserade av att lära sig mer av D365 for Operations, både kunder och partners inkluderat. Exempel på roller man riktar sig mot är:

• Superanvändare i Dynamics AX/D365 for Operations

• Konsulter

• Utvecklare

• Lösningsarkitekter

• Controllers

Varför bör man besöka konferensen?

• För att lära sig att dra fördel av D365 i molnet, hur man går man tillväga kring deploy-, implementation- och datamigrering samt ”best practice” kring Dynamics 365 for Operations

• För att ta del av 130+ breakout sessions, 24+ hands-on labs och 30+ feedback sessions

• För att ge direkt feedback till Microsoft R&D team, baserat på din erfarenhet av produkten

• För att få de senaste nyheterna om Spring release av D365 for Operations

• För att nätverka med teamet som bygger produkten, andra användare och partners

Jag har själv närvarat på konferensen två gånger tidigare, senast föregående år – och tycker att båda gångerna har varit väldigt givande. Breakout sessionerna leds av Microsoft-teamet som faktiskt bygger själva produkten, vilket gör att kvaliteten är mycket hög och det är väldig få frågor som ej kan besvaras direkt. De många sessionerna i kombination med relativt små grupper gör att det blir en intim miljö med stora möjligheter till frågor och diskussion. De där riktigt svåra frågorna som man normalt sätt har svårt att hitta material kring online eller någon som kan lokalt, finns goda chanser att få svar på genom nätverkande under konferensen.

Jag hoppas att denna text har väckt ert intresse för D365 Technical Conference. Har ni inte möjlighet att åka denna gång finns även Microsoft Ignite som går av stapeln den 25 – 29 september i Orlando, Florida. Detta är en mer omfattande konferens som behandlar hela D365 men även andra produkter i Microsoft-stacken.

/Tobias Lång

Acando D365 Chief Solution Architect

image