Härmed återlanserar vi Acandos AX blogg – i ny skepnad. Det nya namnet blir kort och gott ”Acando Dynamics 365 Blogg” och vi kommer att publicera ett inlägg i veckan. Innehållet riktar sig till slutanvändare, beslutsfattare och konsulter som vill följa utvecklingen av Dynamics 365.

Vi kommer att dela med oss av Acandos erfarenheter och reflektioner som Sveriges största implementationspartner. Utöver det diskuterar vi nyheter och trendspaningar inom retail – och vi tittar på hur Dynamics 365 stödjer de nya krav som hela tiden dyker upp längs en förändringsresa.

Varför ett nytt namn?  

Från och med den 1:a november bytte Microsoft namn på Dynamics AX till ”Dynamics 365 for Operations”, och vi tar efter namnbytet. I samband med Microsofts lansering släpptes även den svenska lokaliseringen av Dynamics 365 for Operations, som innebär att den senaste versionen nu även har stöd för svenska lokala krav.

Vad är Dynamics 365? 

Microsoft Dynamics 365 är nästa generations molnbaserade affärsapplikation som syftar till att sudda ut gränsen mellan de traditionella ERP- och CRM-systemen. Dynamics 365 lanseras som ett antal applikationer som sömnlöst kan användas tillsammans i syfte att stödja verksamhetens processer i form av försäljning, kundtjänst, service, operations samt projektautomation.

Vilka är vi?

Vi som kommer att ansvara för bloggen heter Tobias Lång (Dynamics 365 Chief Solution Architect på Acando) och Michael Schibbye (Presale manager med fokus på Retail på Acando). Ni kan läsa mer om vilka vi är under fliken ”om oss”.

Då drar vi igång!